Библиотека,  Литература

Почетие свиета

Почетие свиета,, је текст којим се ,,нео-богомили,, неправедно служе у сврху доказивања некакве ,,богомилске,, средњовјековне историје Босне и Херцеговине. Такође поистовјећивање цркве босанске и богумила је велика грешка, што чине многи заговорници нове босанске ,,Х,,историје и ,,повјести,,. Па тако многа штампана и рукописана Богослужбена дјела српске православне цркве у тадашњој Босни својатају и приказају их као дјела цркве босанске као нпр. Чајничко, Дивошево, Никољско јеванђеље. Гле чуда, па сва ова јеванђеља се чувају вијековима у српским православним манастирима. Али ту списку није крај чак су дошли и до Мирослављевог јеванђеља што у опште не треба коментарисати.

Да се ми вратимо ,,Почетку свијета,, . Овај текст је народно препричана и написана прича из Књиге Постања Старог Завјета, о стварању свијета. То је један текст, који са налази између много псалмa,  молитви, као што су Оче наш и Символ вјере . Писан је ћирилицом

у 17. Вијеку, а данас се налази у Народној библиотеци у Пловдиву – Бугарска.

Па који би богомил или јеретик или католик исповједао православни, истински Символ вјере . Да би ставили тачку на манипулације, препуштамо Вама да сами закључите о чему је ријеч: